Så förvarar du nyckelskåpet på rätt plats

1529-1

Nycklar är en viktig del av vardagen. Varje dag så låser du upp eller stänger flera olika dörrar eller annat som kan låsas. De flesta tänker inte så mycket på det, för det är så naturligt. Det är klart att för vissa personer kan det leda till stress. För många har en förmåga att lägga nycklarna på ett riktigt bra ställe och sedan glömma bort var det är. Att leta efter dina nycklar kan göra dig både nervös och orolig. 

Därför kan ett bra nyckelskåp vara lösningen. Ett ställe där du kan lägga in alla dina nycklar och veta exakt var du har dem. En del använder sin handväska eller skrivbordslådan på jobbet för samma sak. Med dagens moderna nycklar finns det dock en del saker du ska tänka på innan du börjar lägga dina nycklar här och där. För de är något mer känsliga än den gamla sortens nycklar. 

Förvara dina nycklar säkert

På stora arbetsplatser är det extra viktigt att du håller reda på nycklarna. Många personer kommer och går vilket kan göra det svårt att hålla på säkerheten. Här brukar det vara bäst med nyckelskåp som kan låsas. Antingen med nycklar, en kod eller kanske en kombination av båda två. Det gör att bara vissa medarbetare har tillgång till nycklarna, vilket automatiskt minskar risken för att de hamnar i fel händer. Butikskassas nyckelskåp används av såväl företagare som organisationer. 

Nycklar kan också komma bort, det är inte alltid som någon stjäl dem. Även av denna anledning kan det fungera bäst med en speciell plats för nycklarna. Ett skåp som är speciellt utformat för att kunna hålla flera nycklar är en bra lösning. Tänk bara på biluthyrningsfirmorna med alla sina bilar och nycklar. De måste ha ett system som fungerar. Likaså hotell och andra ställen där nycklar finns i överflöd. Allt du behöver veta finns på https://butikskassa.com/kladskap/.

1529-2

Hantera nycklarna varsamt

Men du måste ju också kunna använda nycklarna. Ge dem till folk som ska hyra din lägenhet eller låna din bil. Ibland måste du lämna ut din nyckel till hantverkare, men vill inte att den ska ligga precis var som helst. Har du en granne som alltid är hemma kanske det kan fungera, men för de flesta behövs det lite mer. Det är också ett stort ansvar att ta hand om någons nycklar. Dagens Handel rapporterar om smarta nyckelskåp på kvartersbutiker. 

En ganska bra lösning som säkert kommer att sprida sig. Du kan låsa in dina nycklar och via en app ge någon annan tillgång till dem. På det sättet slipper du leta efter någon som kan ta hand om nyckeln för dig när du går till jobbet eller reser bort. Ett annat sätt som en del bostadsföreningar har tillämpat är att ha som ett litet skåp inbyggt i dörren. Du lägger in nyckeln inifrån och bara husvärden kan öppna den utifrån. Nu är det dock inte alla som tycker om att ge ifrån sig nyckeln över huvud taget. Många tycker det känns bättre att vara hemma när rörmokaren kommer. Men om det inte är möjligt så har du i alla fall ett sätt att förmedla nyckeln säkert. 

Nycklarna inne i huset

Det finns flera gulliga små nyckelskåp ute i handeln. De hjälper dig att hålla ordning på alla de lås och nycklar som verkar sprida sig i ett hem. Cyklar, bilar, uthus, bodar och källare. Alla ska låsas och alla nycklar ska läggas på plats. Om du vill vara riktigt skyddad ska du satsa på ett rejält nyckelskåp som kan låsas. Gärna ett som klarar av en liten brand eller annat som annars skulle kunna skada dina nycklar. För idag är ju flera av nycklarna som små datorer. Speciellt bilnycklar är verkligen programmerade och känsliga. Om att ha nyckelskåpet på rätt plats kan du läsa i den här artikeln i Vi Bilägare

Med tanke på att bilnycklar ofta fungerar med koder så har de blivit lättare att använda. Men även att stjäla. En bra biltjuv behöver inte ens ha nyckeln, det räcker med att komma åt koden. Därför rekommenderas det att tänka på var i hemmet du lägger den. Dels för att den inte ska bli stulen. Många lägger den på byrån i hallen. Du kanske inte ens märker att någon öppnar dörren och tar nyckeln, inte förrän bilen är borta. Sätt därför upp nyckelskåpet en bit in i hemmet, där det är svårare att komma åt det. 

Men med bilnycklar räcker det ibland inte att lägga skåpet långt inne. Du bör helst lägga dem i en plåtburk så att signalerna inte kan komma igenom. Lämna dem heller aldrig i jackfickan när du går på restaurang eller teatern, för det finns saker som kan användas för att komma åt koderna. 

Ta hand om dina nycklar

Som med allting annat så gäller det att vara förberedd. Skapa goda rutiner som gör att du kan slappna av. Lika gärna som du ställer stövlarna i skohyllan så tar du med dig nyckeln till skåpet. När du kontrollerar att spisen är avstängd så ser du över fönstren så att de är låsta. Det handlar inte om att gå omkring och vara rädd. Utan det är en fråga om att förhindra stress och problem. En liten sak som ett nyckelskåp kan göra stor skillnad. Både på jobbet och i hemmet. Satsa på ett som passar dina behov och som är lätt att använda. Då är chansen större att du verkligen lägger in nycklarna där.