Hur länge räcker en e-juice

Det finns flera faktorer som påverkar livslängden på din e-juice. Inställningarna på den elektroniska apparaten är sannolikt den viktigaste faktorn. En högre Watt-effekt kommer göra så att din e-juice tar slut snabbare. Det handlar också om kvaliteten på den elektroniska apparaten. Vissa billigare produkter kommer automatiskt sluka mer av e-juicen, även om du väljer en lägre Watt-effekt. 

Din egen teknik är en annan viktig faktor. Personer som röker länge och tar djupa bloss kommer förbruka produkten snabbare. Detta är visserligen rätt logiskt. Samtidigt finns det en debatt om hur man ska röka e-cigaretter. En del experter menar att man inte ska röka på samma sätt som man gör med cigaretter. Det ger inte nödvändigtvis mer effekt. I stället riskerar röken att stanna i lungorna längre samtidigt som e-juicen tar slut snabbare. 

Generellt sett brukar många återförsäljare rekommendera e-cigaretter som har en låg Wat-effekt. Det finns specifika modeller för detta, exempelvis MTL. Vi måste också poängtera vikten av att skaffa sig egen erfarenhet av e-cigaretter. Det tar lite tid innan man blir bekväm med produkterna. Ur detta perspektiv kan man jämföra dem med vanliga cigaretter. När du började röka vanliga cigaretter så tog det förmodligen lite tid innan du hittade en teknik som passade dig. Du minns säkert hur svårt det var att ta halsbloss i början.

Det bör också tilläggas att den tekniska utvecklingen hela tiden går framåt gällande vapeprodukter. Inom en snar framtid kommer vi förmodligen få se produkter som räcker länge. Samtidigt kommer de förmodligen också kosta därefter.

Vill du köpa produkter som håller länge? Det finns en e-handel som har både generösa villkor och bra priser. För mer information besök https://www.vapes.se/kategori/e-juice/e-juice-med-nikotin/. En bra återförsäljare av e-cigaretter ska kunna besvara alla eventuella frågor du har om produkterna. Detta gäller också specifika frågor, exempelvis gällande hållbarhet.

Tips för längre hållbarhet

I den här artikeln har vi pratat om vad du bör tänka på för att e-cigaretterna ska räcka längre. Vi har däremot inte pratat om hållbarhet och e-juice. Det finns flera åtgärder som du kan vidta för att produkten ska räcka längre. 

  • Du bör förvara e-juicen på ett torrt ställe. Solljus och värme kan påverka kvaliteten. Skafferiet brukar vara en bra plats för förvaring. Om du har en källare kan du förvara produkterna där. Källarvåningar brukar nämligen vara svala.
  • Du kan förvara e-juicen i kylskåpet om du inte behöver använda den inom en snar framtid. Tänk dock på att längre förvaring i ett kylskåp kan påverka kvaliteten. Du bör också ta ut flaskan och låta den tina i några timmar innan användning.
  • Förvaring i frys har visat sig fungera dåligt. E-juicen tenderar att byta färg och vätskan ändrar konsistens. Denna förändring tenderar att hålla i sig även om man ställer ut flaskan för att tina den.
  • Läs alltid på innehållsförteckningen innan du bestämmer förvaringsställe. Ibland finns det specifika råd på innehållsförteckningen som underlättar detta val. Generellt sett gäller dock de punkter som vi har återgett ovan. 

Vapes.se har flera goda råd gällande förvaring. Det är orimligt att köpa produkter för flera tusen kronor för att sedan låta dem gå förbrukade. Med några enkla trick kan man få e-juicen att hålla under långa tidsperioder.

Rökare har visserligen blivit vana vid att spendera mycket pengar. Majoriteten av alla människor som röker e-cigaretter började en gång i tiden med tobakscigaretter. Vi är alla medvetna om kostnaderna för dessa paket. Det har blivit så pass dyrt att många människor ser fördelar i att resa till andra länder för att köpa på sig större limpor.

Kommer e-juicetrenden hålla i sig? 

Vejpa är en av Årets nyord 2015 enligt Expressen. Vi kan med andra ord konstatera att denna trend har hållit i sig i minst 6 år. Det var i början av 2010-talet som vi började se vejpare på gatorna. Vi är sedan tidigare vana vid att känna lukten från tobakscigaretter när vi strosar runt i tätbefolkade områden.

Den nya lukten från e-juice är dock betydligt mer behaglig för omgivningen. Den luktar inte fränt och farligt. Omgivningen tenderar därför att inte reagera lika starkt på e-cigaretter som på klassiska tobakscigaretter. Den passiva rökningen har varit föremål för debatt under en lång tid. 

Än så länge verkar det inte som att denna diskussion finns för e-cigaretter. Det finns däremot en del forskare som menar att även denna rök kan vara farlig. Man behöver dock genomföra fler studier för att kunna bekräfta detta. Tills vidare behöver man dock inte oroa sig allt för mycket.

Vi får helt enkelt se om trenden kommer att hålla i sig. Vi vet dock att alla alternativ för tobakscigaretter är välkomna. Den klassiska rökaren löper stor risk för att drabbas av livshotande skador. Detta kostar i sin tur mycket pengar för staten. Myndigheterna kommer därför alltid främja alternativ som kan få människor att sluta röka. 

Många anhöriga till tobaksrökare är också benägna om att få dem att sluta. Vi har blivit så informerade om riskerna att man helt enkelt inte vill stå och se på. 

Egentligen pekar alla dessa faktorer på att e-cigaretter kommer ta över marknaden. Samtidigt måste denna marknad ta mer ansvar och informera konsumenterna om deras produkter. De måste också fortsätta att utveckla produkterna. Konsumenterna tenderar att vara kräsna och man nöjer sig inte med att hela tiden konsumera samma vara. Av samma anledning har tobaksproducenterna hela tiden varit duktiga på att bredda deras sortiment.

Sammanfattning

Den elektroniska apparaten kommer att påverka hur länge e-juicen räcker. Lägre Watt-nivå är att föredra för den som vill spara pengar. Samtidigt behöver man inte dra ned röken längst ner i lungorna. Detta är inte hälsosamt även om e-juicen inte är lika farlig som tobaksröken. 

Du bör förvara din e-juice på ett svalt ställe. Skafferiet är en bra plats för detta ändamål. Du kan också använda kylskåpet om du vill förvara produkterna under en längre period. I detta fall måste du låta produkten tina innan du använder den.  

Frysen är däremot inte en bra förvaringsplats. Den stränga kylan kan förstöra innehållet, bland annat genom att förändra konsistensen. Du kan alltid läsa på innehållsförteckningen om du känner dig osäker.