Ekologiska leksaker allt mer populart

Som förälder tänker man alltid på vad som är bäst för barnen, både när det kommer till mat, kläder och leksaker. De ska ha det allra bästa, och även sådant som kan vara bra för deras utveckling. Samtidigt så tänker man mycket på deras framtid, hur världen kommer att se ut när de vuxit upp. Detta tycker jag är en stor anledning till att välja det som är ekologiskt.

Toys.

Det säger sig självt att barnen mår bättre av att äta mat som inte besprutats eller behandlats med olika gifter. Inte bara barnen, vi vuxna borde också satsa mer på det. Men det samma gäller ju leksaker, vilket troligtvis är anledningen till att intresset för dessa ökat.

Barn stoppar allt i munnen, och leksaker är inget undantag. De gnager ju till och med på möblerna ibland, så vi satsar bara på giftfritt. Det finns många bra leksaker idag, men det är alltid små bitar eller flagor som faller av så det känns bättre att inte ta några risker. Våra barn är viktiga, de ska ha det bra.

Men bara för att de är ekologiska så betyder ju inte det att leksakerna är tråkiga, tvärtom faktiskt. För ofta så ligger det mycket eftertanke och planering bakom dessa leksaker. Det handlar inte bara om att det ska vara ekologiskt och giftfritt, utan det är en del av en livsstil. Här finns ett stort utbud leksaker från Plantoys som är både roliga och pedagogiskt utformade.

Det vi tycker är så bra med ekologiska leksaker är just det faktum att de ofta är ett led i att värna om miljön och de människor som deltar i produktionen. Det ska inte vara något barnarbete involverat och helst ska man använda trä eller andra material som ändå inte kan vara bra för något annat viktigt. Ansvarsfull produktion som värnar om alla längs vägen är det vi ser efter. Våra barn ska få det allra bästa, samtidigt som ingen annan lider för detta. Den här ubåten till leksak kommer från Plantoys som gör skojiga och pedagogiska leksaker.

Vartefter som ekologiska leksaker blivit mer populärt så har även utbudet ökat. Idag är det mycket lättare att hitta bra saker för barn, bland annat för att man kan handla på nätet. Urvalet är stort och kvaliteten mycket hög, precis som vi vill ha det. Tack vare att så många nu är intresserade av ekologiska leksaker så har priserna sänkts avsevärt. De kan fortfarande vara något högre än vanliga plastleksaker, men det är inte alls så mycket och vi tycker att de verkligen är värda det lilla extra.

I denna artikel från Norran skriver man hur ekologiska leksaker blivit allt mer populärt. Det är något som sprider sig runt om i landet, och det tycker vi är bra. Många föräldrar kanske inte inser hur farligt det är med alla de små doserna av gift som många barn får i sig varje dag. Vi gör ju allt för att skydda våra barn från olika faror och ekologiska leksaker och produkter borde vara en självklarhet.

Barn har behov av att leka, det är en del av deras uppväxt och utveckling. Pedagogiska leksaker som också är ekologiska är det allra bästa, så de får utveckla sina olika färdigheter utan att utsättas för sådant som kan vara farligt. Det är så underbart att se de små sitta och leka med sina bilar eller vad det än är som är valet just den dagen. Eftersom vi vet att det inte finns något skadligt på dem så är vi lugna. Det allra bästa är när vi sitter och leker tillsammans, då har både barn och mamma det roligt.