Därför är redovisningen avgörande för framtiden

1209-1

Jag har länge drivit egen firma och jag insåg rätt snabbt att jag inte kunde göra allting själv. Det är ju så att när man startar ett företag så krävs det långa dagar för att man ska få det på fötter och för att man ska bygga en trygg kundbas som man kan lita på. Därför kändes det bra då jag anlitade en redovisningsbyrå som kunde hjälpa mig.

Det kan kännas läskigt att lägga ut pengar på något man kanske inte vet om det är nödvändigt att använda sig av eller inte. Detta kände även jag då jag bestämde mig för att göra det men faktum är att jag aldrig har sett tillbaka. Det var värt varenda krona av ett par anledning.

Därför är det värt det att anlita en redovisningsbyrå

  • Du har någon att fråga i alla lägen och detta kan vara skönt för en person som redan har mycket att ta tag i och sköta. Som företagare har man ju alltid många beslut att ta och att då slippa känna pressen att hantera redovisningen mer än för godkännanden är skönt. Din kontakt på byrån kan du lätt ringa eller mejla och få snabba svar.
  • De ser till att du inte missar viktiga dokument och annat som ska in. Vare sig det handlar om betalningar eller andra saker jobbar de helt enkelt för ditt bästa och det är en god känsla att ha med sig när man driver ett företag och hoppas på att det ska lyckas.

I Göteborg hittar du en redovisningsbyrå som även hjälper företag i andra delar av landet. Nyfiken på att få veta ytterligare – mer om Bokoredo läser du här och du kan dessutom boka ett möte om du vill träffa dem för att snacka mer om vad de kan göra för din firma. Jag råder alltid företagare som är i startgroparna att göra mycket efterforskningar eftersom jag tycker det är viktigt för att man ska kunna ta ett välgenomtänkt beslut för sig själv och sitt företag. Redovisning måste ske och därför är redovisningen avgörande för framtiden, oavsett om man gillar det eller inte. Då är det bra att ha proffs omkring sig tycker jag.

Jag läser mycket om redovisning

1209-2

Därför är redovisningen avgörande för framtiden är något man ofta kan läsa om i tidningar och höra om på TV. Detta är ett faktum som man helt enkelt inte kan bortse ifrån och därför skriver man ofta om just detta ämne. Veckans Affärer skriver i en artikel att redovisningsekonomer har en bra framtid och detta visar på att allt fler företag vill anlita dem tycker jag. Själv är jag inte förvånad eftersom jag vet hur mycket detta kan ge.

Jag poängterar ofta just det att man måste ta aktiva beslut kring vem man anlitar eller jobbar med och inte. Om när miljoner fattas i redovisningen. Läs mer på den här sidan i Sveriges Radio och försäkra dig om att det inte kan ske på ditt företag. Du vill ju gärna få chansen att visa alla hur bra det är innan något dåligt kan ske. Då gäller det att vara proaktiv i alla lägen.

Så hittar du en bra redovisningsbyrå enligt mig

  • Fråga dem du har runt omkring dig. Jag förstod snabbt hur viktigt det var att ha ett nätverk jag kunde lita på för att jag på så sätt skulle kunna känna mig trygg med att jag hade människor att fråga om råd. Jag tenderar att vända mig till äldre affärskontakter men det spelar egentligen ingen roll om personen är ung eller gammal så länge du har respekt för deras kunnande. Då kan du få bra tips på vart du kan höra av dig till för att få hjälp med redovisningen.
  • Ha koll på den ekonomi du har och vad du faktiskt kan lägga på hjälp med redovisning. Det är nödvändigt och därför är redovisningen avgörande för framtiden men det får inte vara på bekostnad av ditt företags ekonomiska hälsa. Det är viktigt att du vet vad du kan lägga och detta tar du reda på genom en bra budget. Be om hjälp om du behöver det, det finns ingen stolthet i att försöka göra allting själv. Hjälp finns att få från omgivningen eller från böcker eller nätet. Lägg tiden på det så kommer du inte att ångra dig i efterhand.
  • Boka ett möte för att träffa byrån du vill anlita. Då kan du själv bilda dig en uppfattning om hur de är och om de är några du vill anlita för att ha hand om ditt företags redovisning. Det är viktigt att du får en bra magkänsla och verkligen lyssnar på vad de har att säga. Mycket går att utläsa från ett sådant möte och du vill vara säker på att du bara väljer det bästa för företagets framtids skull.
  • Läs alla avtal från början till slut flera gånger. Be gärna en jurist att se över det. Enligt min åsikt så ska du inte ta några chanser när det gäller sådant. Tyvärr blev jag ibland luras i början och jag försöker hjälpa alla nya företagare att slippa gå igenom de problem jag hade då. Var inte rädd för att ifrågasätta om något inte känns bra. Det kan ge resultat som du kommer att vara glad över i längden, det garanterar jag eftersom jag varit med om det själv.

Därför är redovisningen avgörande för framtiden

1209-3

Redovisningen ger dig och andra en chans att se hur det står till med ditt företag och självklart visar den också hur du bidrar till att samhället ska må bättre tack vare dig. Företagare spelar enligt mig en viktig roll för att de skapar jobbtillfällen och ger staten pengar. Man ska med andra ord vara stolt över sitt jobb oavsett vilken bransch det är man är verksam inom. Det säger jag till alla som börjar att jobba som egna företagare och inte är säkra på om de ska fortsätta eller inte. Man måste ha is i magen helt enkelt.