Bättre sexliv med hälsokost från världen

Close-up of vegetable composition

Du kanske tycker att det inte behövs någon hjälp för att klara av den här delen av ditt liv. Men jag kan försäkra dig om att alla känner sig lite trötta eller mindre hågade någon gång ibland. Många kvinnor tappar lusten i samband med en graviditet eller födsel, och det kan ta ganska lång tid innan de blir normala igen. Stress på jobbet är en annan faktor som kan påverka ditt sexliv.

Rent allmänt så kan det också vara bra att vända sig till hälsokost. Själv tycker jag att det är bra med olika sorters tillskott och örter. För om du kan klara av att få i dig allt du behöver på en naturlig väg så är det så mycket bättre.

Leva ett rent och sunt liv

Till att börja med så är naturligtvis din diet viktig. Vare sig du är tjock eller inte så kan en sund, balanserad kosthållning bidra till att du mår bättre. Jag måste erkänna att jag tycker om mat, och framför allt så gillar jag att sitta och mysa med lite chips och en öl. Inte det bästa för formen, men eftersom jag är försiktig resten av veckan så kan jag unna mig något lite extra på fredagskvällen.

Satsa på mycket grönsaker och magert kött. Fisk och fågel är det bästa, men det viktigaste är ändå balansen. Sedan kompletterar jag med olika tillskott. Vissa har jag valt att inta i kryddform, som gurkmeja och oregano. De är så goda och ger en sådan härlig färg till maten att jag gärna inkluderar dem när jag lagar olika rätter. Men det finns ju så mycket annat som är bra för olika kroppsdelar och funktioner. Du kan klicka här för att läsa mer om maca pulver, dess effekt och bra recept.

Få i sig allt det goda

Vissa tillskott är som sagt i kryddform. Andra är rötter eller örter som har speciella egenskaper men inte alltid smakar så gott i sig själva. Dessa kan du med fördel blanda ut med andra råvaror. Om de ska intas utan tillagning så kan du gärna inkludera dem i din frukost smoothie. Jag brukar alltid göra i ordning en och ta med mig till jobbet. Fram på förmiddagen när jag börjar bli lite hängig så tar jag fram den och får i mig alla de viktiga vitaminerna och mineralerna. Allt med en härlig banan- eller jordgubbssmak, eller kanske rent av melon och persika. Du kan klicka här för att få veta mer om macapulver dosering.

Ett annat sätt att få i sig hälsokost och nyttiga ämnen är genom att dricka te eller kaffe. En härlig kopp te’ sitter alltid bra på kalla vinterkvällar. Men jag har också prövat på att dricka det kallt under sommarhalvåret. Jag gör i ordning det hela precis som vanligt, lägger i lite honung och ställer det sedan att svalna. Om jag har tid så ställer jag in drycken i kylskåpet annars så lägger jag i några isbitar för att få en svalkande, hälsosam dryck. En smart maca rot.

Close up of spring salad

Större lust med hälsokost

Så var det då det där med lust och annat. Egentligen är det ganska normalt att om du lever sunt och hälsosamt rent allmänt så kommer också den delen att fungera bättre. Motionera regelbundet och försök undvika så mycket stress som möjligt. Men ibland kan du behöva lite förstärkning och då kanske du ska prova på roten som gör underverk. Bättre sexlust med Macapulver? Läs mer om ämnet i den här artikeln från Expressen.

Eftersom maca roten har så mycket att erbjuda kan den vara bra att blanda ut med ditt kaffe vare sig du behöver hjälp med något eller inte. För många tillskott och hälsokost fungerar ju på flera olika sätt. Vad du äter eller dricker i kombination med dem brukar också spela en viss roll. Bland annat ska du ta vitamin C om du har behov av järn eftersom det hjälper kroppen att ta upp det mer effektivt. Tyvärr har jag hört att du också ska undvika kaffe i samma situation, något som inte alls är så lätt för en del av oss.

Tillskott, örter, rötter och mycket annat

Det är helt fantastiskt hur mycket näring och viktiga tillskott du kan få dig från växter och annat naturligt. I vissa delar av världen har dessa varit en del av traditionell medicin i tusentals år. Så även om det kanske är nytt för oss här i Sverige så är de redan väl beprövade. Jag tror att många av de traditionella lösningarna är bra. Min mormor kunde mycket om örter och visste precis vad hon skulle ta för halsont eller sårläkning.

Studio shot of fresh basil

Idag har vi den ökade fördelen av att vara i förbindelse med så gott som hela världen. Eftersom intresset för hälsokost har ökat så har allt fler bra produkter funnit sin väg till vårt land. Jag ser alltid till att köpa de ekologiska varianterna, och naturligtvis de som odlats på ett försvarligt sätt. Ingen liten familj ska få lida bara för att jag vill må bättre. Som tur är så är utbudet stort idag och du har mycket att välja mellan.

En sundare och roligare vardag

Jag tror verkligen på att göra varje dag speciell. Det måste inte vara något stort eller dyrt, men jag tar gärna vara på de tillfällen som finns för att njuta av livet. Vissa saker är helt gratis, som att fika med en god vän eller ta en promenad i parken. Ibland måste du dock planera lite eller lägga ut en del pengar. Framför allt så har jag lärt känna min kropp och vet vad den behöver. Vilka tillskott som får mig att må bättre och hur ofta jag bör ta dem.

Det finns perioder när du behöver en extra skjuts vägen. Kanske med ditt sexliv eller rent allmänt med din ork i vardagen. Då är det bra att veta vilka örter eller rötter som kan vara till hjälp. Andra ska tas regelbundet för att du aldrig ska bli nedkörd eller uttröttad. Jag tror på hälsokost och har gjort den till en del av mitt liv.