Att införskaffa inför flytten till landet

Går du själv i tankar om att flytta från stan, ensam eller med hela familjen eller sambon, så finns det som du kanske förstår några saker att tänka på. Dessutom kan bytet från stadsmiljön till lantlivet underlättas oerhört om man ägnar ett tag åt lite noggrann planering när det gäller de praktiska detaljer som flytten innebär.

Den första frågan som du bör ställa dig är om du har bil eller ens ett körkort? Ju mer avsides som du väljer att bo desto viktigare kommer det att vara att ha regelbunden tillgänglighet till just en bil. Mitt första och viktigaste tips inför en eventuell flytt ut till landet är just att införskaffa en bil. Om du inte har ett redan bör du också självklart se till att ta ett körkort.

Den som flyttar till landet har ofta en slags miljömedveten tanke i bakhuvudet eller en önskan om att leva mer naturnära, och då kan det kanske ibland rimma illa att ha ett bensindrivet fordon. Därför är mitt andra tips att skaffa en rejäl Cyclingcykel av god kvalitet. Med en bra pakethållare och en stor cykelkorg kommer du att bli överraskad över hur mycket du egentligen kan få med dig på cykeln. Att cykla har ju också den oerhörda fördelen att man får både frisk luft och en stor portion nyttig motion. Naturligtvis är det också mer ekonomiskt att ha en cykel jämfört med att ha en bil, eftersom den inte kräver bensin eller diesel. En cykel blir heller inte stulen lika ofta på landet som den blir i stan, har jag till min stora glädje lagt märke till.

Ett rimligt och billigt mellanting mellan en cykel och en bil är en klassisk flakmoppe, och om du investerar i en sådan har du i princip lika stort lastutrymme som i den genomsnittliga bilen samtidigt som den är mycket billigare i drift och kräver betydligt mindre underhåll. På samma gång är den bekvämare än en cykel.

Självklart finns det en lång rad andra saker annat än ovan nämnda fordon som kan vara av praktisk betydelse när du flyttar till ditt drömhus på landet, men det mesta av dessa saker kommer du själv att upptäcka efterhand. Det beror såklart på vilken typ av hus som du köper, hur stort det är och hur stor den tillhörande tomten är. Nödvändigt för varje lantis är dock enligt min mening att investera i en kratta, en vattenkanna och en skottkärra.